Home | Sitemap | Verklarende woordenlijst | Contact

Interventionele pijnbestrijdingstechnieken

Intrathecale medicatietoediening gebeurt om een directe binding van de opioïden met de opiaatreceptoren van het ruggenmerg toe te laten, waardoor met een lagere dosering opiaten een betere pijnreductie bekomen wordt. De patiënt krijgt een Intrathecale catheterWat is: Intrathecale Catheter?Een lange dunne buis die binnen de hersen- of ruggenmergvliezen wordt geplaatst om zo medicatie toe te kunnen dienen.  ingeplant die verbonden wordt met een geïmplanteerde infusiepomp. De definitieve implantatie wordt voorafgegaan door een proefbehandeling met een externe programmeerbare pomp. Deze proefperiode heeft tot doel de juiste dosering en afgiftefrequentie in te stellen. Na het implanteren van de pomp moet de patiënt regelmatig terugkomen naar het pijncentrum voor het bijvullen van de pomp, waardoor hij sterk gebonden wordt aan zijn behandelbaar en er steeds aan herinnerd wordt dat hij onder behandeling is.

Deze therapeutische optie wordt als laatste redmiddel beschouwd voor patiënten waar alle andere behandelingstechnieken faalden.

 

 


Pompvulling

Pomp ter plaatse

 

 

 

Voor meer informatie:

 
http://www.medtronic.com/

Pijntherapie AZ Sint-Lucas - Tichelrei 1 – 9000 Gent - Tel: 09.224.50.19 - Fax: 09.224.58.27 - Email: secretariaat.loge@azstlucas.be
© 2009 - 2021  Attractive Design - Webmanager